2013 aktif konular listesi

Elmanın zararlarları nelerdir

  • erhan

Elmanın yararları oldugu kadar az da olsa mutlaka zararları da oldugu noktalar vardır. Burada size elmanın zararları ile alakalı yazıları paylaşacağız..

Elmanın en büyük zararı dişlere olmaktadır.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, elma hakkında bilinen pek çok bilgiyi değiştirir nitelikte. Genelde elmanın dişlere faydalı olduğu, dişleri temizlediği yönünde bir takım mitler herkes tarafından bilinmektedir.

Ancak gerçek böyle değil. İngilitere King’s College London Diş Enstitüsü’nde yapılan araştırmaya göre elmanın dişlere ciddi zararlar verdiği, diş minesini zedeleyip tahrip ettiği ortaya çıktı. Elma yemenin, asitli içeceklere oranla dişlere 3-4 kat daha fazla zarar verdiği ve bu sebeple elmanın bilinen tek zararının dişlere olduğu kanıtlanmış oldu.

Elma Sirkesinin Zararları Nelerdir?

  • erhan

•Elma sirkesi mutlaka su veya meyve suyuyla seyreltilmelidir. Seyreltilmemiş likit veya tablet biçimindeki elma sirkesi; özefagusa ya da sindirim sisteminin diğer organlarına zarar verebilir. İçildiği taktirde, diş minelerinin de zarar görme riski bulunmaktadır. Ayrıca elma sirkesinin devamlı kullanımının potasyum düzeyini düşürebileceği ifade ediliyor. Bu da bazı laksatif ve diüretik, kardiyak glikosid ilaçların zarar verici etkisini artırabilir.

•Ayrıca bu tür doğal ürünler kullanırken dikkat edilmesi gereken konu kullanılan ürünün kaliteli olup olmadığıdır. Elma sirkesi tabletleriyle ilgili yurt dışında yapılan bir araştırmada ürün etiketinde yazan bileşimle tabletlerin içeriğinin birbirine uymadığı tespit edilmiştir.

İşte bazı bitkilerin zararları

  • erhan

ACI BADEM: Günde 6 adetten tazla yenilirse zehirlenme yapar.

ADAÇAYI: Fazla miktarda içilirse ağızda kuruluk yapar, kabızlık yapıcıdır. Karaciger iltihabı olanlar kullanmamalıdır. Anne sütünü azaltır, hamilelere zararlıdır. Yüksek tansiyonu olanlar günde bir bardaktan fazla kullanmamalıdır, cinsi gücü azaltır.

ADASOĞANI: Bulantı, kusma, kollaps yapabilir, aklit nefriti ve yemek borusu iltihabı olanlar kullanmamalıdır.

AHUDUDU: Albümini olanlar ahududunu yememelidir.

AKASYA YAPRAĞI: Doz aşımı hafif zehirlenme yapar.

AKIRI KAPHA: göz tahriş edici olduğundan dahilen kullanılması tavsiye edilmez, kusma ve ishal yapar.

AKKIZIL AĞACI: Süt emziren anneler, emzirme süresince kullanmamahdir.

AKYILDIZ SOGANI: Doz aşımı zararlıdır.

Şifalı Bitkilerin Zararlarını biliyor musunuz

  • erhan

Eğer doğru şekilde kullanmasını bilmiyorsak bitkiler yarardan cok zarar vermeye başlar.. Peki kullandıgımız bitkilerin zararlarını biliyor muyuz?

Bitkisel Ürünler İlaçlardan Güvenli Değildir

Bitkisel ürünlerde zayıflama ilaçlarından, aktarlarda satılan karışımlara, zayıflama çaylarına kadar çok geniş bir pazar söz konusudur. Birçok bitkisel kaynaklı ürünler yıllardır kullanılmakta ve yararlı olduğu bilinmektedir. Bununla beraber bazı bitkisel ürünler kullanıcılar üzerinde ciddi yan etkilere neden olabilmektedir. Dikkat edilmelidir ki, bitkisel ürünler ilaçlardan daha güvenli değildirler. Hepsi olmamakla beraber bitkisel ürünlerin çoğu zararlı etkiler göstermektedirler. Ticaretini yapanlar kullanıcılara bu bitkisel ürünlerin çoğunun natürel oldukları söylemektedirler.

Bu bitkilerin zararları da var

  • erhan

Tanı ve tedavi imkanlarının her geçen gün gelişmesine rağmen görülme sıklığı artan kanser tedavisinde, medikal tıbbın yanı sıra kontrolsüz kullanılan bitkisel ürünlerin ve vitamin takviyeleri, kanseri önlemek, durdurmak yerine olası riskleri artırabildiği, tedavinin etkinliğini azaltabildiği ve ciddi komplikasyonlara yol açarak, ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

ISIRGAN OTU-SARIMSAK: Isırgan otunun, kan pıhtılaşmasını sağlayan hücreler üzerindeki olumsuz etkisi, kemoterapi yan etkileri ile karışabiliyor. Aşırı sarımsak tüketimi, kanama problemine yol açabiliyor.

BİTKİLER GERÇEKTEN ZARARLI MIDIR

  • erhan

Şifalı bitkiler ile tedavi ve çözüm yolları günümüzde çok popüler. Peki bitkilerin kullanımı bize zarar verir mi? Biz bitkilerin hep şifalı olduğunu ve hastalıklara iyi geldiğini biliriz, peki bitkilerin zararları varmıdır? İşte sizin için uzmanların bitki kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri açıkladığı bir yazı yayınlayalım. Bitkileri bilinçsizce kullanmadan önce uzmanların uyarılarına kulak vermeye ne dersiniz?

Uzmanlardan Bitki Kullanımı Uyarıları:
• Ne yazık ki bir bitkisel ürünün üzerinde doğal olduğunu belirten etiket olması onun güvenli olduğunu ispatlamaz. Mesela kava ve eşekkulağı bitkisi ciddi şekilde karaciğer hastalığına sebep olur.

• Bitkisel ürünler usulüne uygun kullanılmadığında ya da büyük miktarlarda alındığında ciddi sağlık sorunlarına sebep olur.

Vücuda faydalı şifalı bitkilerin zararları

  • erhan

Vücüdümuz için bir çok faydası olan bitkilerinden zararları da kücümsenmemesi gerekir. Bu konu ile alakalı uzmanlar uyarıyor..

Bazı bitkilerin ve gıdaların sağlığımız için olumlu ve olumsuz etkilerinin olduğu tartışılmaz bir konu. Bu sebeple, hastalık ile ilgili bir uzmandan tam rapor alındıktan sonra nelerin faydalı ya da zararlı olabileceği kanaatine varmak daha doğru olur. Biz de Herbalist Recep Dağıstanlı’dan aldığımız bilgiler doğrultusunda bazı gıdaların nelere iyi gelip gelmediğini sizler için araştırdık.

- Biberiyenin damar açma özelliği ve ağrı kesici özeliği bulunur fakat kişinin hipertansiyonu varsa dikkatli olması gerekir.

Bitkilerin yan etkileri ile oluşan zararları

  • erhan

Bugün dertlerimize deva için bitkilere başvuruyoruz.. Fakat ne kadar bilinçliyiz. Unutmamak lazım ki En kuvvetli zehirlerde bitkilerdedir. Yalnız sağlığımızı korumak için kullandığımız varlıklardır. Bunları kötülemek doğru olmaz, çok fazla abartmakda doğüru olmaz. Profesör Doktor Erdem Yeşilada zayıflamada, bağışıklık sisteminde etkili bitkilerin açıkta satılamıyacağı hakkındaki yorumlarını sizlerle paylaşıyor. Bilimsel çalışmalar ne gösteriyor, ne şekilde hangi miktarda güvenli, ne miktarda kullanılırsa zararlı olup olmadığı araştırılacak.

Günlük beslenmemizde kullandığımız ekmek bile, çok fazla yediğimiz takdirde olumsuz sonuçlar verebilir. Bitkiler, emin ellerde olursa eğer şifalı bitkilerle zayıflama ve diğer hastalıkların tedavisinde çok, çok faydalı olur.

Tiroid ameliyatı olanlara bitkilerin zararları

  • erhan

Tiroid bezi boynun ön kısmına yerleşik, sağ ve sol kanattan oluşan, isthmus adı verilen ince bir köprü ile bu kanatların birbirine bağlandığı, kelebek şeklinde bir organdır.

Görevi; tiroid hormonlarını üretip, vücudun ısı ve metabolizma dengesini sağlamaktır. Tiroid hastalıkları, ülkemiz için özel önem taşımaktadır. Çünkü Türkiye, tiroid hastalıklarının yaygın görüldüğü ülkelerden biridir.

Guatr, tiroid bezinin her türlü büyümesine verilen genel isimdir. Kadınlarda daha sık görülür. Değişik Guatr tipleri vardır:

Bezin şekline göre sınıflandırıldığında;
1) Genel büyüme
2) Nodüler dediğimiz yumru gibi, toprak gibi büyüme( nodüler Guatr)

Her bitkinin çayı olurmu? bitki çayları ne kadar saglıklı?

  • erhan

Prof. Dr. Erdem Yeşilada, içinde kuvvetli biyolojik etkiye sahip bileşenler bulunan bitkilerin çay olarak kullanılması tehlikeli olduğunu,...
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, içinde kuvvetli biyolojik etkiye sahip bileşenler bulunan bitkilerin çay olarak kullanılması tehlikeli olduğunu, kuvvetli etki gösteren bileşikler taşımayan, önerilen miktarlarda kullanıldığında uzun süreler tüketilmesi sakıncalı olmayan bitkilerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bitkilerin bazılarından bilinen yan etkiler

  • erhan

Şifalı bitkiler hastalıkların tedavisinde önem taşıyor ancak şifalı bitkilerinde yanlış kullanımı sağlığı tehdit ediyor. Şifalı bitkilerin yan etkileriyle ilgili uzmanlar önemli bilgiler verdiler.

Ülkemizde kullanılan alternatif tedavi yöntemlerinin yan etkileri ve ilaç etkileşimleri ile ilgili bilimsel veriler yeterli değildir. Ancak özellikle kemoterapiyle birlikte alındıklarında enfeksiyon, organ fonksiyonlarında beklenmeyen bozukluklar gibi gözleme dayanan yan etki ve etkileşimler söz konusudur.

Bildirilen bazı yan etkiler ise:

PC- SPES; östrojenik yan etkiler,
Kamboçya çayı; kalp durması,
Chaparral; karaciğer hasarı,
sarımsak ve zencefil; kanama,
Gerson tedavisi; Camplobakter fetus sepsisidir.

Kanser Tedavisinin Yan Etkileri:

Aşırı portakal tüketmenin zararları

  • erhan

Havaların soğumasıyla birlikte evde geçirilen sürenin artması ve yeme alışkanlıklarının değişmesi mide rahatsızlıklarına neden oluyor. Prof. Dr. Songür; aşırı portakal tüketiminin, abur cuburların ve sigaranın reflüyü tetiklediğini söylüyor
Göğüste yanma, ağıza acı-ekşi su gelmesi gibi belirtilerle kendini gösteren reflüye; kış aylarında TV karşısında fazla zaman geçirilmesi ve dolayısıyla fazla abur cubur tüketilmesi nedeniyle sık rastlanıyor. Memorial Şişli Hastanesi Gastroentroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Yıldıran Songür, kış aylarında mideyi koruyacak önerilerde bulundu:

NE YEDİĞİN DEĞİL NE ZAMAN YEDİĞİN ÖNEMLİ